Recipes / Beetroot soup with chicken and egg Свекольник с курицей и яйцом
Diversify your choice of soups by making beetroot soup for lunch. Beetroot soup is a traditional dish in Lithuanian, Ukrainian, Belarusian and Russian cuisines. Usually this soup is served cooled with fresh herbs, sour cream or mayonnaise. To prepare the dish you will need chicken meat, potatoes, carrots, onions, beets, chicken eggs and dill. This light and flavorful soup will appeal to both adults and children!
Разнообразьте меню обеда, приготовив свекольник. Это традиционное блюдо литовской, украинской, белорусской и русской кухонь. Обычно его подают охлаждённым со свежей зеленью, сметаной или майонезом. Для приготовления понадобятся куриное мясо, картофель, морковь, репчатый лук, свекла, куриные яйца и укроп. Лёгкий и ароматный суп понравится и взрослым, и детям.
Steps / Шаги:
Check all the necessary ingredients to prepare the dish. Wash vegetables and herbs, boil chicken eggs in advance. Rinse the chicken and pat dry with paper towels. Prepare your work surface.
Проверьте все необходимые ингредиенты для приготовления блюда. Помойте овощи и зелень, заранее отварите куриные яйца. Промойте курицу и обсушите бумажными полотенцами. Подготовьте рабочую поверхность.
Chop the chicken eggs.
Нарежьте куриные яйца.
Cut the chicken, potatoes and carrots into cubes.
Нарежьте курицу, картофель и морковь кубиками.
Chop the onions and herbs.
Нарежьте репчатый лук и зелень.
Peel and chop the beets.
Очистите и нарежьте свеклу.
Pour 1 liter of water into the pan. Place the chopped chicken in the water.
Налейте в кастрюлю 1 литр воды. Переложите в воду нарезанную курицу.
Add potatoes, carrots and onions to the soup.
Добавьте в суп картофель, морковь и лук.
Add chopped beets to the soup. Stir the soup thoroughly and simmer for 30-35 minutes. 5 minutes before the end of cooking, add butter, salt and ground black pepper to the soup to taste.
Добавьте в суп нарезанную свеклу. Тщательно перемешайте суп и варите в течение 30-35 минут. За 5 минут до конца варки добавьте в суп сливочное масло, соль и черный молотый перец по вкусу.
Add chopped chicken eggs to the soup.
Добавьте в суп нарезанные куриные яйца.
Divide the soup into serving bowls, sprinkle with fresh dill and serve. Bon appetit!
Разложите суп по порционным тарелкам, посыпьте свежим укропом и подавайте к столу. Приятного аппетита!