Prepare all the necessary ingredients, wash the rice and raisins, prepare the work surface.
Подготовьте все необходимые ингредиенты, промойте рис и изюм, подготовьте рабочую поверхность.
Place nine-tenths of a cup of rice in a saucepan and cover with water.
Переложите девять десятых стакана риса в кастрюлю и залейте водой.
Boil the rice until tender and remove from heat.
Отварите рис до готовности и снимите с огня.
Pour sugar into the pan.
Всыпьте в кастрюлю сахар.
Add uncooked rice to the sugar.
Всыпьте к сахару несваренный рис.
Cook the mixture until the sugar caramelizes over low heat, stirring continuously.
Готовьте смесь до карамелизации сахара на маленьком огне, непрерывно помешивая.
Combine raisins, cooked rice and yeast in a separate bowl.
Смешайте изюм, вареный рис и дрожжи в отдельной миске.
Place the mixture of cooked rice, raisins and yeast into a jar.
Переложите смесь из вареного риса, изюма и дрожжей в банку.
Add the sugar and rice mixture to the jar.
Добавьте в банку смесь из сахара и риса.
Fill the ingredients with water.
Залейте ингредиенты водой.
Cover the jar with film and leave to infuse for 4-5 days.
Накройте банку пленкой и оставьте настаиваться на 4-5 дней.
Then stir the kvass, close the lid and leave to brew in the refrigerator for 12-15 hours.
После перемешайте квас, закройте крышкой и оставьте в холодильнике на 12-15 часов настояться.
Strain the kvass through cheesecloth or a sieve. The drink is ready. Bon appetit!
Процедите квас через марлю или сито. Напиток готов. Приятного аппетита!