Prepare all the ingredients, cut the bread into small portions, prepare the work surface.
Подготовьте все ингредиенты, нарежьте хлеб небольшими порционными кусочками, подготовьте рабочую поверхность.
Pour 1.5 liters of boiling water over the bread. Let it brew for 2-3 hours. Next, strain the infusion and pour into a jar for infusion. Pour another 1.5 liters of water over the crackers. Let it brew for 1 hour. Strain the infusion.
Залейте хлеб 1,5 литрами кипятка. Дайте настояться в течение 2-3 часов. Далее процедите настой и перелейте в банку для настаивания. Залейте сухари еще 1,5 литрами воды. Дайте настояться 1 час. Процедите настой.
Mix the infusions in a jar.
Смешайте настои в банке.
Add yeast, sugar and citric acid to the liquid.
Добавьте к жидкости дрожжи, сахар и лимонную кислоту.
Stir the drink thoroughly.
Тщательно перемешайте напиток.
Cover the jar with cling film and put it in a dark place to ferment for a day.
Накройте банку пищевой пленкой и убрать в темное место для брожения на сутки.
Homemade kvass is ready! Bon appetit!
Домашний квас готов! Приятного аппетита!