Prepare all ingredients. Preheat the oven to 180°C.
Подготовьте все ингредиенты. Разогрейте духовку до 180°С.
Sift the flour into a deep bowl. Add sugar, ginger, cinnamon and baking powder. Mix everything.
В глубокую миску просейте муку. Добавьте сахар, имбирь, корицу и разрыхлитель. Всё перемешайте.
Pour kefir and vegetable oil into the dry ingredients.
Влейте к сухим ингредиентам кефир и растительное масло.
Knead the dough. Knead it for 10 minutes until it becomes elastic.
Замесите тесто. Разминайте его в течение 10 минут, пока оно не станет эластичным.
Cover the dough with cling film and leave to stand at room temperature for 20 minutes.
Накройте тесто пищевой пленкой и оставьте постоять при комнатной температуре 20 минут.
Line a baking sheet with parchment paper. Grease the parchment with vegetable oil. Form the dough into gingerbread cookies and place on a baking sheet.
Застелите противень пергаментной бумагой. Смажьте пергамент растительным маслом. Сформируйте из теста пряники и выложите на противень.
Bake gingerbread cookies for 25-30 minutes at 180°C. Depending on the oven, it may take a little longer. Cool the finished gingerbreads.
Выпекайте пряники 25-30 минут при 180°С. В зависимости от духовки времени может понадобиться чуть больше. Готовые пряники остудите.
While the gingerbread cookies are baking, prepare the caramel glaze. Pour sugar into a ladle, add water and stir. Bring the mixture to a boil, simmer over low heat for 10-15 minutes. Gradually the liquid will begin to evaporate and the sugar will acquire a golden hue. The caramel should be dark golden and thick. Remove the caramel frosting from the heat.
Пока пряники выпекаются приготовьте карамельную глазурь. Высыпьте в ковшик сахар, добавьте воду и перемешайте. Доведите смесь до кипения, проварите ее на небольшом огне в течение 10-15 минут. Постепенно жидкость начнет испаряться, а сахар приобретать золотистый оттенок. Карамель должна получиться темно-золотистой и густой. Снимите карамельную глазурь с огня.
Pour glaze over gingerbread cookies. Leave them to allow the caramel to harden.
Полейте глазурью пряники. Оставьте их, чтобы карамель затвердела.
Homemade gingerbread is ready. Bon appetit!
Домашние пряники готовы. Приятного аппетита!