Peel the onions. Prepare the remaining ingredients.
Очистите репчатый лук. Подготовьте остальные ингредиенты.
Cut the onion into large pieces. This is necessary for the convenience of grinding in a blender.
Нарежьте репчатый лук крупными кусочками. Это необходимо для удобства измельчения в блендере.
Place the onion in the chopper bowl and chop finely. If you don't have a blender, you can chop the onion with a regular knife. The main thing is that the texture is very fine without large pieces.
Выложите лук в чашу измельчителя и мелко порубите. Если у вас нет блендера, то вы можете измельчить лук обычным ножом. Главное, чтобы текстура была очень мелкой без крупных кусочков.
Heat the milk in a ladle and add the onion to it. Mix everything and bring to a boil. Remove the mixture from the heat for a while.
Подогрейте молоко в ковшике и добавьте в него лук. Все перемешайте и доведите до кипения. Снимите смесь на время с огня.
Melt the butter in a frying pan. Fry the flour until golden brown over low heat. If desired, you can fry the flour until slightly browned, which will give it a slight nutty flavor. The main thing is not to overcook the flour so that it does not burn.
Растопите сливочное масло на сковороде. Обжарьте муку до золотистого цвета на небольшом огне. По желанию вы можете обжарить муку до слегка коричневого цвета, так она приобретет небольшой ореховый вкус. Главное — не передержите муку, чтобы она не сгорела.
Add the fried flour to the onion-milk mixture in a ladle and mix everything thoroughly. Place the mixture back on the heat and bring to a boil, stirring occasionally.
Добавьте обжаренную муку в ковшик к луково-молочной смеси и тщательно все перемешайте. Снова поставьте смесь на огонь и доведите до кипения, периодически помешивая.
Add salt, black pepper and a couple of pinches of nutmeg to the sauce. Simmer the sauce over low heat for a few minutes until thickened.
Добавьте в соус соль, черный перец и пару щепоток мускатного ореха. Тушите соус на маленьком огне несколько минут до загустения.
Cool the finished sauce and garnish with thin green onion rings if desired.
Готовый соус остудите и украсьте по желанию тонкими колечками зеленого лука.
Serve croutons from Borodino or whole grain bread with the sauce.
Подайте к соусу гренки из бородинского или цельнозернового хлеба.