Peel the red onion. Prepare the remaining ingredients.
Очистите красный лук. Подготовьте остальные ингредиенты.
Cut the red onion into thin half rings.
Нарежьте красный лук тонкими полукольцами.
Melt the butter in a frying pan. Place the red onion in the pan and fry it over medium heat for 5-7 minutes until soft and golden brown.
Растопите сливочное масло в сковороде. Выложите в сковороду красный лук, обжарьте его на среднем огне в течение 5-7 минут до мягкости и золотистого оттенка.
Add water, allspice and bay leaf to the onion. Simmer the onion for 5 minutes.
Добавьте к луку воду, душистый перец и лавровый лист. Потушите лук 5 минут.
Add tomato paste to the onion and stir. Simmer the onion for another 5 minutes until tender. Add sugar, salt and black pepper to taste.
Добавьте к луку томатную пасту и перемешайте. Тушите лук еще 5 минут до готовности. Добавьте сахар, соль и черный перец по вкусу.
Remove the bay leaf from the onion. If you don't want the sauce to be too spicy, also remove the allspice peas. Place the stewed onion in a blender bowl and puree until smooth. Depending on your preference, you can adjust the consistency of the sauce. If you want to feel the texture and the onion pieces, don't beat it too long.
Удалите из лука лавровый лист. Если вы не хотите, чтобы соус был слишком пряным, то также уберите горошины душистого перца. Переложите тушеный лук в чашу блендера и измельчите до пюреобразного состояния. В зависимости от предпочтений, вы можете регулировать консистенцию соуса. Если вы хотите чувствовать его текстуру и кусочки лука, то не взбивайте его слишком долго.
Transfer the sauce to a bowl or gravy boat and garnish with finely chopped green onions. Ready.
Переложите соус в пиалу или соусник и украсьте мелко нарезанным зеленым луком. Готово.