Wash the squash and dill. Peel the garlic. Boil water in a kettle or saucepan.
Помойте патиссон и укроп. Чеснок очистите. Вскипятите воду в чайнике или кастрюле.
Remove the stem and tip from the opposite side of the squash. If there are dark spots on the vegetable, cut them off. Cut the squash into large pieces.
У патиссона удалите плодоножку и кончик с противоположной стороны. Если имеются темные пятнышки на овоще, то срежьте их. Нарежьте патиссон на крупные кусочки.
Cut the garlic into slices.
Чеснок нарежьте пластинками.
Wash the jar thoroughly and sterilize. Place some dill on the bottom. Next, add pieces of squash, garlic and the remaining dill.
Банку тщательно вымойте и простерилизуйте. Выложите на дно немного укропа. Далее выложите кусочки патиссона, чеснок и оставшийся укроп.
Pour boiling water over the ingredients and let them warm up for 5 minutes. Then drain the water and pour boiling water over the vegetables again up to the very neck of the jar. Leave the vegetables for 15 minutes.
Залейте ингредиенты кипятком и дайте им прогреться 5 минут. Затем слейте воду и снова залейте овощи кипятком по самое горлышко банки. Оставьте овощи на 15 минут.
Pour the water from the jar into the pan. We will have the amount of water needed to prepare the marinade for one jar. Add allspice, black peppercorns, salt, sugar and bay leaf to the water. Stir and bring the marinade to a boil.
Перелейте воду из банки в кастрюлю. У нас получится то количество воды, которое необходимо для приготовления маринада на одну банку. Добавьте в воду душистый перец, черный перец горошком, соль, сахар и лавровый лист. Перемешайте и доведите маринад до кипения.
Pour the marinade into a jar with squash and add 3 tablespoons of vinegar.
Залейте маринад в банку с патиссоном и добавьте 3 столовые ложки уксуса.
Close the jar tightly with a sterilized lid, cover with a towel or blanket and leave to cool. Place the finished squash in a cool place.
Плотно закройте банку стерилизованной крышкой, накройте полотенцем или одеялом и оставьте остывать. Готовые патиссоны уберите в прохладное место.
Use young mini-squash in different colors: white, yellow and green. Also add a few pieces of red bell pepper to the preparation. This appetizer will turn out very elegant.
Используйте молодые мини-патиссоны разных цветов: белые, желтые и зеленые. Также добавьте в заготовку несколько кусочков красного болгарского перца. Такая закуска получится очень нарядной.