Wash the vegetables, dill and horseradish leaves. Peel the carrots, onions and garlic. Boil the water.
Помойте овощи, укроп и листья хрена. Морковь, лук и чеснок очистите. Вскипятите воду.
Cut the squash into large pieces.
Патиссон нарежьте крупными кусочками.
Cut the onion into thin feathers.
Репчатый лук нарежьте тонкими перышками.
Grate the carrots on a fine grater.
Морковь натрите на мелкой терке.
Cut the garlic into slices.
Чеснок нарежьте пластинками.
Cut the cucumber into large slices 1 cm thick.
Огурец нарежьте крупными ломтиками толщиной 1 см.
Cut the horseradish leaves into large pieces or tear them with your hands.
Листья хрена нарежьте крупными кусочками либо порвите руками.
Place layers of horseradish leaves, dill, pieces of squash, carrots, onions, cucumbers and garlic into jars.
Выложите в банки слоями листья хрена, укроп, кусочки патиссона, морковь, лук, огурцы и чеснок.
Fill the jars with boiling water to the brim. Leave the vegetables and jars to sterilize for 15 minutes. Also fill the lids with boiling water.
Залейте банки кипятком до краев. Оставьте овощи и банки простерилизоваться на 15 минут. Крышки также залейте кипятком.
Drain the water from the jars into a ladle or pan. Add salt, sugar, vinegar, bay leaf and allspice. Stir the marinade and bring to a boil.
Слейте воду из банок в ковшик или кастрюлю. Добавьте соль, сахар, уксус, лавровый лист и душистый перец. Перемешайте маринад и доведите до кипения.
Fill the jars with marinade and close the lids. Leave them until they cool completely. Then put it in a cool place.
Залейте банки маринадом и закройте крышками. Оставьте их до полного остывания. Затем уберите в прохладное место.
Cucumbers and squash are ready for the winter!
Огурцы с патиссонами на зиму готовы!