Rinse the cabbage and remove any bad leaves. Peel the garlic cloves. Boil the water.
Ополосните капусту и удалите у нее плохие листья. Очистите зубчики чеснока. Вскипятите воду.
Finely chop the garlic.
Мелко порубите чеснок.
Cut the cabbage into small cubes or thin strips.
Капусту нарежьте небольшими кубиками либо тонкой соломкой.
Place cabbage, garlic and allspice in a deep bowl.
В глубокую миску выложите капусту, чеснок и душистый перец.
Prepare the marinade. Mix hot water, salt, sugar and vinegar. Bring the marinade to a boil and pour it over the cabbage.
Приготовьте маринад. Смешайте горячую воду, соль, сахар и уксус. Доведите маринад до кипения и залейте им капусту.
Cover the cabbage with a lid or plate the size of the bowl. Place a bend on top. You can use a three-liter jar filled with water. Leave the cabbage in this form for 1-2 days.
Накройте капусту крышкой или тарелкой по размеру миски. Сверху установите гнет. В качестве него можно использовать трехлитровую банку, наполненную водой. Оставьте капусту в таком виде на 1-2 суток.
Tasty and aromatic pickled cabbage is ready. Bon appetit!
Вкусная и ароматная маринованная капуста готова. Приятного аппетита!
Add grated carrots and cranberries to the cabbage.
Добавьте в капусту тертую морковь и клюкву.