Peel the garlic and soak the cucumbers for 1-2 hours. Wash the dill and separate the branches from the thick stems. Prepare and sterilize jars for storing garlic cucumbers.
Почистите чеснок, замочите огурцы на 1-2 часа. Укроп вымойте и отделите веточки от толстых стеблей. Подготовьте и простерилизуйте банки для хранения огурцов с чесноком.
Place the cucumbers in jars. Distribute whole garlic cloves, bay leaves, mustard and dill among the jars. Place the cucumbers on top so they are upright.
Разложите огурцы по банкам. Распределите по банкам целые зубчики чеснока, лавровый лист, горчицу и укроп. Сверху положите огурцы, чтобы они были в вертикальном положении.
Prepare the marinade. Bring water to a boil and pour into jars. After 20 minutes, carefully drain the water and repeat the procedure. After another 20 minutes, drain the water into the pan and add salt and sugar. Bring the water to a boil and stir until they are completely dissolved. Add vinegar and pour the marinade into jars. Close the jars with lids and store in a dark, dry place for about 24 hours.
Приготовьте маринад. Доведите воду до кипения и разлейте по банкам. Через 20 минут аккуратно слейте воду и повторите процедуру. Еще через 20 минут слейте воду в кастрюлю и положите в нее соль и сахар. Доведите воду до кипения и перемешайте, чтобы они полностью растворились. Добавьте уксус и разлейте маринад по банкам. Закройте банки крышками и уберите в темное сухое место примерно на 24 часа.
Serve garlic pickled cucumbers with boiled potatoes and garden in the style of traditional Russian cuisine.
Подавайте огурцы, маринованные с чесноком, к варёному картофелю и салу в стиле традиционной русской кухни.