Honey mushrooms are mushrooms beloved by many: they are easy to collect, do not need to be peeled, they can be dried, fried, frozen, added to soups, salads and hot dishes. And, of course, everyone loves a tasty and savory snack - pickled honey mushrooms. For pickling, it is better to choose small mushrooms that look beautiful both on a snack plate and in a salad. The mushrooms must first be boiled, constantly skimming off the foam until the mushrooms settle to the bottom. After cooking, the mushrooms reduce in volume by half.
Опята — одни из самых любимых грибов у многих: их легко собирать, их не обязательно чистить, их можно сушить, жарить, замораживать, добавлять в супы, салаты и горячие блюда. Особенно ценится ароматная и пикантная закуска — маринованные опята. Для маринования подойдут небольшие грибочки, которые выглядят привлекательно и на тарелке, и в салате. Перед маринованием грибы следует отварить, периодически снимая пену, пока опята не опустятся на дно кастрюли. После варки их объем уменьшается примерно вдвое.
Steps / Шаги:
Sort out the honey mushrooms and rinse well. Peel the garlic. Select jars with lids suitable for pickling and sterilize them by steaming, boiling water or oven for about 10 minutes.
Опята переберите, хорошо промойте. Чеснок почистите. Подберите подходящие для маринования банки с крышками и простерилизуйте их на пару, в кипящей воде или духовке около 10 минут.
Boil honey mushrooms first. Pour cold water into the pan, put honey mushrooms in it. Bring water to a boil, add 3 tbsp. l. salt and cook over medium heat for 10 minutes. Skim off foam if necessary. Remove the pan from the heat, drain the water and rinse the mushrooms well. Pour cold water over the mushrooms again, bring to a boil and cook over medium heat for 10 minutes.
Предварительно отварите опята. Налейте в кастрюлю холодную воду, положите в нее опята. Доведите воду до кипения, добавьте 3 ст. л. соли и варите на среднем огне 10 минут. При необходимости снимайте пену. Снимите кастрюлю с огня, слейте воду и хорошо промойте грибы. Снова залейте грибы холодной водой, доведите до кипения и варите на среднем огне 10 минут.
Cook the marinade. Pour marinade water into another pan. Finely chop the garlic and place in water. Then add salt, sugar, bay leaf, cloves. Bring to a boil and cook for 10 minutes. Add vinegar and mix everything.
Сварите маринад. В другую кастрюлю налейте воду для маринада. Чеснок мелко порежьте и положите в воду. Затем добавьте соль, сахар, лавровый лист, гвоздику. Доведите до кипения и варите 10 минут. Добавьте уксус и все перемешайте.
Marinate the honey mushrooms. Drain the mushrooms from the water in which they were boiled. Place the mushrooms in a saucepan with the marinade, stir and simmer over low heat for 5 minutes. Place the hot honey mushrooms in sterilized jars, seal them with lids and let cool completely. Afterwards, put the jars in a cool place and leave for at least two days.
Замаринуйте опята. С опят слейте воду, в которой они варились. Переложите грибы в кастрюлю с маринадом, помешайте и варите на медленном огне 5 минут. Разложите горячие опята по стерилизованным банкам, герметично закройте их крышками и дайте полностью остыть. После уберите банки в холодное место и выдержите минимум двое суток.
Serve pickled mushrooms with sour cream.
Подавайте маринованные опята со сметаной.