Before twisting, pre-soak the cucumbers for several hours in a deep container with cold water to get rid of bitterness, harmful substances, and stubborn dirt. Wash bell peppers, tomatoes and hot capsicums in advance under running water.
Огурцы перед закручиванием предварительно замочите на несколько часов в глубокой емкости с холодной водой, чтобы избавиться от горечи, вредных веществ, а также от стойких загрязнений. Заранее вымойте под проточной водой болгарский перец, помидоры и острый стручковый перец.
Prepare the vegetables. Cut off the ends of clean cucumbers on both sides and cut into medium-thick slices. Remove the stems from the bell pepper, cut out the core with seeds and remove the partitions. Then wash the pepper again and cut into strips. Cut the tomatoes into several parts and cut out the place where the stalks attach. Peel the garlic. Finely chop the garlic and hot peppers.
Подготовьте овощи. У чистых огурцов отрежьте кончики с двух сторон и нарежьте кружочками средней толщины. У болгарского перца удалите плодоножки, вырежьте сердцевину с семенами и удалите перегородки. Затем снова вымойте перец и нарежьте полосками. Помидоры разрежьте на несколько частей и вырежьте место крепления плодоножек. Чеснок очистите от шелухи. Чеснок и острый стручковый перец мелко нашинкуйте.
Stew the vegetables. Pass chopped tomatoes and bell peppers through a meat grinder or chop with a blender. Transfer the mixture into a saucepan and place over medium heat. When the tomatoes and peppers boil, add garlic, hot capsicum, sugar, salt and sunflower oil. Stir, cover and simmer over low heat for 10 minutes.
Потушите овощи. Нарезанные помидоры и болгарский перец пропустите через мясорубку или измельчите блендером. Массу переложите в кастрюлю и поставьте на средний огонь. Когда томаты с перцем закипят, добавьте к ним чеснок, острый стручковый перец, сахар, соль и подсолнечное масло. Перемешайте, закройте крышкой и варите на медленном огне 10 минут.
Add cucumbers and twist the workpiece. Place chopped cucumbers into the tomato mixture and pour in vinegar. Boil the adjika with cucumbers for another 5-7 minutes, turn off the heat and pour into clean, dry jars. Immediately screw the lids on the jars tightly and turn them upside down. Cover the blanks with a thick blanket until they cool completely for about a day. Store adjika with cucumbers in a dark place - for example, in the pantry.
Добавьте огурцы и закрутите заготовку. В томатную массу выложите нарезанные огурцы, влейте уксус. Проварите аджику с огурцами еще 5-7 минут, выключите огонь и разлейте по чистым сухим банкам. Банки сразу же плотно закрутите крышками и переверните вверх дном. Заготовки накройте плотным одеялом до полного остывания примерно на сутки. Храните аджику с огурцами в темном месте — например, в кладовой.
Place the spicy appetizer of cucumbers in adjika in a deep ceramic plate and serve along with boiled potatoes in their skins.
Острую закуску из огурцов в аджике выложите в глубокую керамическую тарелку и подайте вместе с картофелем, отваренным в мундире.