Wash the chanterelles well so that there is no sand in them. Rinse currant leaves and dill with water. Peel the garlic. Prepare jars and lids for storing pickled mushrooms. Peel the onions and cut half into thin rings.
Лисички хорошо промойте, чтобы в них не было песка. Листья смородины и укроп промойте водой. Чеснок очистите от шелухи. Подготовьте банки и крышки для хранения засоленных грибов. Репчатый лук почистите и нарежьте половину тонкими кольцами.
Heat-treat the chanterelles. Take a 3 liter saucepan. Fill it with water and put it on fire. Add salt at the rate of 20 g per 1 liter of water. Boil water, put chanterelles in it, boil the mushrooms for 20 minutes. Remove the liquid by draining the chanterelles in a colander. Rinse the mushrooms with tap water.
Термически обработайте лисички. Возьмите кастрюлю объемом 3 литра. Наберите в нее воду и поставьте на огонь. Добавьте соль из расчета 20 г на 1 л воды. Вскипятите воду, положите в нее лисички, отварите грибы в течение 20 минут. Удалите жидкость, откинув лисички на дуршлаг. Промойте грибы водой из-под крана.
Pickle the mushrooms. Take a wide container for pickling mushrooms. Pour 20 g of salt onto the bottom, add dill and currant leaves. Cut the garlic into slices. Add them to the pan. Place the chanterelles and add a little salt and spices. Place the mushrooms under pressure for 24 hours.
Засолите грибы. Возьмите широкую емкость для засола грибов. Насыпьте 20 г соли на дно, выложите укроп и листочки смородины. Порежьте чеснок на пластинки. Добавьте их в кастрюлю. Выложите лисички и немного присолите, добавив специи. Поставьте грибы под гнет на 24 часа.
Preserve the chanterelles. Taste the mushrooms for salt. If there is not enough, add to taste. If there is too much salt, then rinse the mushrooms at this stage to avoid over-salting. Place the chanterelles in 500 ml jars. Cover with plastic lids and store in the cellar or refrigerator.
Законсервируйте лисички. Попробуйте грибы на соль. Если ее недостаточно, добавьте по вкусу. Если соли слишком много, то на данном этапе промойте грибы, чтобы избежать пересола. Разложите лисички по банкам объемом 500 мл. Закройте пластмассовыми крышками и отправьте храниться в погреб или холодильник.
Before serving the mushrooms, garnish the dish with thinly sliced onion rings.
Перед подачей грибов на стол украсьте блюдо тонко нарезанными колечками лука.