Rinse the chicken fillet and cut into flat slices. Wash the mushrooms and cut them into strips. Peel the onion and cut into small cubes, coarsely grate the cheese. Prepare special dishes for julienne - these can be cocotte bowls or bowls. Preheat the oven to 180°C.
Промойте куриное филе и нарежьте плоскими ломтиками. Вымойте грибы и нарежьте их соломкой. Лук очистите и нарежьте мелкими кубиками, крупно натрите сыр. Подготовьте специальную посуду для жюльена — это могут быть кокотницы или креманки. Разогрейте духовку до 180°C.
Separately, fry the onion, then the mushrooms until golden brown. Place them in the frying pan in small portions - this is necessary so that they do not stew in their own juice, but rather fry.
Отдельно обжарьте лук, затем грибы до золотистого цвета. Выкладывайте их в сковороду небольшими порциями — это необходимо, чтобы они не тушились в своем соку, а именно жарились.
Prepare the sauce: fry the flour in a dry frying pan over medium heat, stirring constantly. When it turns light brown, add butter and mix well until smooth. Pour in the cream, continuing to stir so that there are no lumps left, add salt and nutmeg.
Приготовьте соус: на среднем огне обжаривайте на сухой сковороде муку, постоянно помешивая. Когда она станет светло-коричневой, добавьте сливочное масло и хорошенько перемешайте до однородности. Влейте сливки, продолжая помешивать, чтобы не осталось комочков, добавьте соль и мускатный орех.
When the sauce thickens, add mushrooms, fillets and onions.
Когда соус загустеет, выложите в него грибы, филе и лук.
Mix everything well, add pepper and salt if necessary. Simmer for 1-2 minutes, then remove from heat.
Все хорошенько перемешайте, поперчите и посолите при необходимости. Тушите 1-2 минуты, затем снимите с огня.
Divide the mixture into cocotte makers, sprinkle with grated cheese and bake at 180°C for 15-20 minutes. During this time, a light cheese crust should form on the surface.
Разложите массу по кокотницам, присыпьте тертым сыром и отправьте запекаться при 180°С на 15-20 минут. За это время на поверхности должна образоваться легкая сырная корочка.
Serve the prepared julienne in cocotte makers.
Подавайте готовый жюльен в кокотницах.