Heat the honey over low heat, without bringing it to a boil. Then let it cool.
Нагрейте мед на медленном огне, не доводя до кипения. Затем дайте ему остыть.
Add 1 egg to honey, stir. Separately, mix the sifted flour with almonds, nuts and candied fruits. Separately, dissolve the baking powder in cognac. Add honey mass and cognac to the flour. Knead the resulting dough thoroughly.
Добавьте к меду 1 яйцо, размешайте. Отдельно смешайте просеянную муку с миндалем, орехами и цукатами. Отдельно растворите в коньяке разрыхлитель. Добавьте в муку медовую массу и коньяк. Тщательно разомните получившееся тесто.
Place the dough between transparent film and roll out into an even layer. Place the dough on a baking sheet and bake in an oven preheated to 175 degrees for about 20 minutes. Heat the confiture and brush it over the finished, hot layer. Wait for the glaze to dry, about 20 minutes.
Положите тесто между прозрачной пленкой и раскатайте в равномерный пласт. Выложить тесто на противень и выпекайте в заранее разогретой до 175 градусов духовке около 20 минут. Разогрейте конфитюр и смажьте им готовый, горячий пласт. Дождитесь высыхания глазури, около 20 минут.
Prepare the glaze by greasing the bottom of the container with oil. Break the chocolate and add milk. Melt over steam, stirring for a few minutes. Add butter and stir. Brush the gingerbread layer with icing. Then cut it into 3 cm squares and wait for the glaze to dry (no more than an hour).
Приготовьте глазурь, для этого смажьте дно емкости маслом. Разломайте шоколад и добавьте молоко. Растопите на пару, помешивая несколько минут. Добавьте сливочное масло и размешайте. Смазать глазурью пряничный пласт. Затем разрежьте его на квадратики по 3 см. и дождитесь высыхания глазури (не более часа).
Serve Christmas gingerbread cookies with a cup of hot mint tea.
Подавайте рождественские пряники вместе с чашкой горячего мятного чая.