Prepare all the ingredients for the focaccia. Sift the flour to allow it to absorb air. Prepare the dishes in which you will cook.
Приготовьте все продукты для фокаччи. Муку просейте, чтобы она набралась воздуха. Приготовьте посуду, в которой будете готовить.
Dissolve yeast in water, add flour, stir. Then add all the water at room temperature, olive oil, sugar, salt and knead the dough (10 minutes). Cover the bowl with cling film and leave to rise until the dough has doubled in size.
Растворите дрожжи в воде, добавьте муку, размешайте. Затем добавьте всю воду комнатной температуры, оливковое масло, сахар, соль и замесите тесто (10 минут). Накройте чашу пищевой пленкой и оставьте подниматься, пока тесто не удвоится в объеме.
Divide the dough into 15-16 parts. Form into balls. Place an olive and a cube of cheese in each. Shape into a ball again and place in a mold with removable sides. Let rise for 15 minutes.
Разделите тесто на 15-16 частей. Сформируйте шарики. В каждый положите маслину и кубик сыра. Снова придайте форму шарика и выложите в форму со съемными бортами. Дайте подняться в течение 15 минут.
Brush the focaccia with sauce (ketchup) and sprinkle with grated cheese. Preheat the oven to 180 degrees. Bake for 30 minutes until the dough is cooked through and the cheese is golden brown.
Смажьте фокаччу соусом (кетчупом) и посыпьте тертым сыром. Разогрейте духовку до 180 градусов. Выпекайте в течение 30 минут до готовности теста и золотистого цвета сыра.
Divide the focaccia into portions. Serve with tea, milk or compote. Garnish with sprigs of herbs, olives, sun-dried tomatoes.
Разделите фокаччу на порционные куски. Подайте с чаем, молоком или компотом. Украсьте веточками зелени, маслинами, вялеными помидорами.