Recipes / Juicy tilapia baked with mushrooms Сочная тилапия, запеченная с грибами
Tilapia baked with mushrooms turns out tender, with a creamy taste and a light aroma of mushrooms. This dish can be served not only at home, but also to guests. This type of fish has a neutral taste, so it absorbs the aromas of sour cream, cheese, and champignons. Even children who generally don't like fish are likely to eat it with gusto. Although the ingredients for the dish are average in cost, preparation will not take much time and the taste will justify the expense.
Тилапия, запечённая с грибами, выходит нежной, с маслянистым оттенком и лёгким ароматом луковично-грибной нотки. Такое блюдо подойдет как для домашнего стола, так и для приема гостей. Рыба этого вида обладает нейтральным вкусом, поэтому она хорошо впитывает ароматы сметаны, сыра и шампиньонов. Даже дети, которым чаще не по душе рыба, скорее всего, съедят её с удовольствием. Стоимость ингредиентов умеренная, а процесс приготовления займёт немного времени, при этом вкус компенсирует траты.
Steps / Шаги:
Thaw and wash the tilapia, dry with a paper towel. Wash and dry the mushrooms. Wash the tomatoes.
Разморозьте и помойте тилапию, просушите бумажным полотенцем. Грибы помойте и обсушите. Помидоры помойте.
Place the tilapia fillets on a baking sheet lined with oiled foil. Salt and pepper it. Place sliced mushrooms on the fish and brush them with sour cream.
Филе тилапии выложите на противень, застеленный фольгой, смазанной маслом. Посолите ее и поперчите. На рыбу уложите нарезанные пластинами грибы и смажьте их сметаной.
Place sliced tomatoes on top of the mushrooms. Place grated cheese on them and place in the oven. Bake at 190 degrees for 30-40 minutes.
Сверху грибов положите нарезанные пластинами помидоры. На них положите натертый сыр и отправьте в духовку. Запекайте при 190 градусах 30-40 минут.
Serve the baked tilapia warm. Garnish the dish with lemon slice and sliced sweet pepper. If desired, sprinkle with herbs or add a sprig of parsley or basil.
Подавайте запеченную тилапию в теплом виде. Украсьте блюдо лимонным слайсом, нарезкой из сладкого перца. По желанию притрусите зеленью или положите веточку петрушки или базилика.