Prepare all the ingredients needed to make the dough.
Приготовьте все продукты, необходимые для приготовления теста.
To prepare the sponge cake, beat the eggs and 1 cup of sugar with a mixer. Add melted butter, 400g sour cream, flour. First add a few drops of vinegar to the soda to allow the reaction to occur, then dip it into the dough. Mix everything well.
Для приготовления бисквита взбейте яйца, 1 стакан сахара миксером. Добавьте растопленное сливочное масло, 400г сметаны, муку. В соду предварительно добавьте несколько капель уксуса, чтобы произошла реакция, затем опустите ее в тесто. Все хорошо перемешайте.
Divide the finished dough into two parts and add cocoa to one. Turn the oven on 180 degrees. Place parchment in the pan and coat with vegetable oil. Pour the dough with cocoa, let it stand for 20 minutes. Then bake for 20 minutes, checking doneness with a dry wooden skewer. Also bake a second batch of dough.
Готовое тесто разделите на две части и в одну добавьте какао. Включите духовку на 180 градусов. В форму постелите пергамент и промажьте растительным маслом. Выложите тесто с какао, дайте ему постоять 20 минут. Потом выпекайте 20 минут, готовность проверяйте с помощью сухой деревянной шпажки. Также выпеките вторую порцию теста.
To prepare the cream, beat the sour cream with the remaining sugar, add vanilla sugar. Place the dark cake on a plate and brush with cream; place pineapple pieces on top. Place the second cake layer on top and decorate with pineapple slices.
Для приготовления крема взбейте сметану с оставшимся сахаром, добавьте ванильный сахар. Темный корж выложите на блюдо и смажьте кремом, сверху положите кусочки ананаса. Сверху уложите второй корж и украсьте кружочками ананаса.
Decorate the pie as you wish and serve with a cup of hot strong tea. Add a piece of pineapple to each person.
Украшайте пирог по своему усмотрению, подавайте с чашкой горячего крепкого чая. Каждому добавьте по кусочку ананаса.