Wash the eggplants, dry them, cut off the stems and cut lengthwise. Grease a baking tray with oil. Wash and dry sweet peppers and tomatoes. Peel the pepper from seeds and tails. Scald the tomatoes with boiling water to make it easier to remove the skin, peel them. Peel and chop the garlic. Peel the onion and cut into cubes. Wash the dill and chop finely. Grate the cheese on a coarse grater.
Баклажаны промойте, обсушите, срежьте хвостики и разрежьте вдоль. Противень для запекания смажьте маслом. Сладкий перец и помидоры помойте и обсушите. Перец почистите от семян и хвостиков. Помидоры ошпарьте кипятком, чтоб с них было легче снять кожицу, очистите их. Чеснок очистите и измельчите. Лук очистите и нарежьте кубиками. Укроп промойте и мелко нарежьте. Сыр натрите на крупной терке.
Using a spoon, cut out the flesh from the eggplant halves to form boats and place them on a greased baking sheet. Cut the remaining eggplant pulp into small cubes. Cut the peeled tomatoes and bell peppers into cubes.
Из половинок баклажан вырежьте мякоть ложкой так, чтобы получились лодочки и выложите их на смазанный маслом противень. Оставшуюся от баклажан мякоть нарежьте мелкими кубиками. Нарежьте очищенные помидоры и сладкий перец кубиками.
Fry the chopped onion until golden brown, about 5 minutes. Then add the chopped eggplant pulp, tomatoes, sweet peppers, garlic and herbs. Simmer for about 10 minutes. Season with salt and pepper. Then add cottage cheese to the vegetables. Stir and simmer until all the liquid has evaporated.
Нарезанный лук обжарьте до золотистого цвета около 5 минут. Затем добавьте измельченную мякоть баклажан, помидоры, сладкий перец, чеснок и зелень.Тушите примерно 10 минут. Посолите и поперчите. Потом добавьте к овощам творог. Перемешайте и тушите пока не выпариться вся жидкость.
Fill the eggplant boats with curd and vegetable mixture and sprinkle with cheese. Bake in a preheated oven at 180°C for about 25 minutes until the eggplant is soft.
Лодочки из баклажан заполните творожно-овощной массой и присыпьте сыром. Запекайте в разогретой духовке при температуре 180 °C около 25 минут до мягкости баклажан.
Such a wonderful appetizer, like eggplant boats with vegetables and cottage cheese, can be served both hot and cold. Decorate the boats with fresh herbs and prepare your favorite side dish.
Такую замечательную закуску, как лодочки из баклажанов с овощами и творогом можно подавать и в горячем, и в холодном виде. Украсьте лодочки свежей зеленью и приготовьте к ним любимый гарнир.