Remove the butter, eggs, and sour cream from the refrigerator so that they warm up to room temperature. Prepare the rest of the products, weigh and measure the required quantity. Wash and dry blackberries and mint leaves.
Извлеките из холодильника масло, яйца, сметану, чтобы они прогрелись до комнатной температуры. Приготовьте остальные продукты, отвесьте и отмерьте нужно количество. Помойте и обсушите ежевику, листья мяты.
Beat softened butter with sugar. Add the egg and flour, soda, slaked with vinegar. Knead soft and elastic dough.
Взбейте размягченное масло с сахаром. Добавьте яйцо и муку, соду, гашеную уксусом. Замесите мягкое и эластичное тесто.
Distribute it in a mold (26 cm), use your fingers to make edges. Place the pan with the dough in the freezer while you prepare the filling. Turn the oven on 180 degrees.
Распределить его по форме (26 см), пальцами сделайте бортики. Форму с тестом поставьте в морозилку, пока будете готовить заливку. Включите духовку на 180 градусов.
Beat eggs with sugar until white and increase in volume. Add sour cream and blackberries. Stir and pour the filling into the mold with the dough. Bake in a preheated oven at 180 degrees for about 1 hour. When ready, the top of the pie should not be runny. Cool the pie in the pan.
Яйца взбейте с сахаром добела и увеличения в объеме. Добавьте сметану и ежевику. Перемешайте и вылейте начинку в форму с тестом. Выпекайте в разогретой духовке при 180 градусов около 1 часа. При готовности верх пирога не должен быть жидким. Пирог остудить в форме.
Place the sour cream on a plate and sprinkle with powdered sugar. Garnish with blueberries or other berries of your choice. Also add mint leaves.
Сметанник выложите на блюдо, посыпьте сахарной пудрой. Украсьте ягодами черники или другими на свой вкус. Также уложите листочки мяты.