Rinse the potatoes and cucumbers with cold running water. Peel the onion. Place the lemon in hot water for a few seconds; it will be easier to squeeze out the juice and it will be more fragrant.
Помойте холодной проточной водой картофель и огурец. Почистите лук. Лимон на несколько секунд поместите в горячую воду, будет легче выжимать сок, он будет более ароматным.
Place the prepared potatoes on a baking sheet lined with foil. Season with salt and pepper, add sunflower oil and honey. Cover the top with a layer of foil and place in an oven preheated to 200°C. While the potatoes are cooking, prepare the filling.
Подготовленный картофель выложите на противень, застеленный фольгой. Посолите и поперчите, полейте подсолнечным маслом и медом. Накройте сверху слоем фольги и поместите в духовку, разогретую до 200°С. Пока картофель готовится, приготовьте начинку.
Cut the herring finely into cubes no larger than a centimeter. Chop the onion and cucumber in the same way. Place the slices in a bowl and mix gently. Add mayonnaise and lemon juice and mix again. Cool the finished potatoes, cut them lengthwise into two parts. Use a teaspoon to remove the middle part. Fill with the prepared mixture of herring, onion and cucumber. The filling should cover the potatoes with a heap.
Нарежьте сельдь мелко, кубиками размером не больше сантиметра. Аналогично нарежьте, лук и огурец. Нарезку поместите в миску, аккуратно перемешайте. Добавьте майонез и сок лимона и снова перемешайте. Готовый картофель охладите, разрежьте вдоль на две части. Чайной ложкой извлеките среднюю часть. Начините подготовленной смесью сельди с луком и огурцом. Начинка должна покрыть картофель с горкой.
Serve herring with vegetables as a separate dish. Place on a dish, garnish with arugula, dill or parsley, green onions, fresh cucumber slices, and cherry tomatoes. You can serve it in portions, decorating each portion in the same way.
Подавайте селедку с овощами как самостоятельное блюдо. Выложите на блюдо, украсив зеленью рукколы, укропа или петрушки, зеленым луком, ломтиками свежего огурца, помидорами черри. Можно подать порционно, аналогично украсив каждую порцию.