Boil potatoes and carrots, cool slightly and peel. There is no need to cool it completely; it is easier to peel vegetables when they are warm, and the taste only benefits from this. Hard boil the eggs, place them in cold water and peel them. Peel the onion.
Сварите картофель и морковь, слегка охладите и почистите от кожуры. Полностью охлаждать не нужно, овощи легче чистить именно теплыми, и вкус от этого только выигрывает. Яйца сварите вкрутую, поместите в холодную воду и почистите от скорлупы. Лук почистите.
Cut the prepared onion into cubes. Grate the processed cheese. Divide the peeled, cooled eggs into whites and yolks. Grate the whites on a coarse grater, the yolks on a fine grater. Grate the potatoes and carrots on a coarse grater. Layer the salad onto a prepared flat plate. You can do this in a special cooking ring.
Подготовленный лук порежьте кубиками. Плавленый сыр натрите на терке. Очищенные остывшие яйца разделите на белки и желтки. Белки натрите на крупной терке, желтки – на мелкой. Картофель и морковь натрите на крупной терке. В подготовленную плоскую тарелку выкладывайте слоями салат. Можно делать это в специальном кулинарном кольце.
Cut the herring into two-centimeter slices and place it in the first layer. Place the second layer of onions. Cover with a thin layer of mayonnaise. Place a layer of grated egg white on top of the mayonnaise. Then comes a layer of carrots, on top of which is a second layer of mayonnaise. The next layer is made of processed cheese. Spread the grated potatoes over the cheese. Salt and pepper to taste, brush with mayonnaise. Place the grated yolks in the last layer. Place in the refrigerator for at least 30 minutes.
Порежьте сельдь ломтиками размером два сантиметра, выложите ее первым слоем. Вторым слоем выложите лук. Покройте тонким слоем майонеза. Поверх майонеза выложите слой натертого белка. Затем идет слой моркови, поверх нее – второй слой майонеза. Следующий слой – из плавленого сыра. Поверх сыра распределите натертый картофель. Посолите и поперчите по вкусу, смажьте майонезом. Последним слоем выложите натертые желтки. Поместите в холодильник минимум на 30 минут.
Serve the salad in a salad bowl or on a shared platter. Decorate the top to your liking: a sprig of herbs, mint or basil, or kiwi slices.
Подавайте салат в салатнице или на общем блюде. Сверху украсьте по своему вкусу: веточкой зелени, мяты или базилика, кружочками киви.