Remove the butter from the refrigerator in advance. Bring the milk to a boil. Prepare a deep but wide saucepan and whisk.
Заранее достаньте сливочное масло из холодильника. Молоко доведите до кипения. Подготовьте глубокий, но широкий сотейник и венчик.
Melt the butter in a saucepan, add the flour and fry over medium heat for 3 minutes or until the flour turns a caramel color.
Растопите в сотейнике сливочное масло, добавьте к нему муку и обжаривайте на среднем огне 3 минуты или до момента, пока мука не станет карамельного оттенка.
Add nutmeg and salt to the pan. Reduce the heat to low and, while stirring the butter-flour mixture, pour in the hot milk in a thin stream. The result should be a liquid of uniform consistency interspersed with nutmeg.
Добавьте в сотейник мускатный орех и соль. Убавьте огонь до минимума и, помешивая масляно-мучную смесь, тонкой струйкой вливайте горячее молоко. Должна получиться жидкость однородной консистенции с вкраплениями мускатного ореха.
Simmer the sauce over low heat for 5-10 minutes or until thickened, stirring constantly with a whisk. The sauce should be creamy and without lumps.
Томите соус на медленном огне 5-10 минут или до загустения, постоянно помешивая венчиком. Соус должен получиться кремообразным и без комочков.