Prepare your food. Wash the meat. Peel and wash potatoes, onions, carrots and beets. Wash the apple, pepper and sorrel. Remove seeds from pepper.
Подготовьте продукты. Мясо помойте. Картофель, лук, морковь и свеклу очистите и помойте. Яблоко, перец и щавель помойте. Перец очистите от семян.
Cook the meat broth, skimming off the foam. Season with salt and add bay leaf. Cut the potatoes into cubes and add to the broth with the meat.
Сварите бульон из мяса, снимая пену. Посолите и добавьте лавровый лист. Картофель нарежьте кубиками и добавьте в бульон к мясу.
Finely chop the onion, carrots and beets and grate them on a coarse grater. Pour vinegar over the beets. Grate the apple on a fine grater. Fry the onion in a frying pan, then the carrots, add beets, apples and simmer briefly. Add everything to the broth when the potatoes are cooked.
Нарежьте мелко лук, морковь и свеклу натрите на крупной терке. Свеклу залейте уксусом. Яблоко натрите на мелкой терке. На сковороде поджарьте лук, затем морковь, добавьте свеклу, яблоки и недолго потушите. Отправьте все в бульон, когда сварится картофель.
Chop the sorrel coarsely. Add it to the pan and after two minutes turn off the heat. Let it sit for 10 minutes.
Щавель нарежьте крупно. Добавьте его в кастрюлю и через две минуты выключите огонь. Дайте настояться 10 минут.
Serve the soup in serving bowls. Add garlic cloves, hot and sweet peppers and sour cream if desired. Chop the herbs and sprinkle on top.
Подайте суп в порционных тарелках. Положите по желанию зубцы чеснока, горький, сладкий перец и сметану. Накрошите зелени и посыпьте сверху.