Pour water over the chicken fillet and bring to a boil. Cook the fillet for 5 minutes, add salt and cook for another 15-20 minutes, until done.
Куриное филе залейте водой, доведите до кипения. Варите филе 5 минут, добавьте соль и варите еще 15-20 минут, до готовности.
Heat vegetable oil in a large frying pan, add finely chopped onion and chopped garlic. Fry lightly, stirring, for 5 minutes. Transfer the contents of the frying pan to the blender bowl. Add nuts, lightly toasted in a dry frying pan. Add coriander and cayenne pepper. Pour in half the broth in which the chicken was cooked. Grind everything to a homogeneous, paste-like mass.
В большой сковороде разогрейте растительное масло, выложите мелко нарезанный лук и рубленый чеснок. Слегка обжарьте, помешивая, 5 минут. Переложите содержимое сковороды в чашу блендера. Добавьте орехи, слегка обжаренные на сухой сковороде. Всыпьте кориандр, кайенский перец. Влейте половину бульона, в котором варилось куриное мясо. Измельчите все до однородной, пастообразной массы.
Gradually add the remaining chicken broth (you should have a thin peanut sauce). Pour the sauce into a large bowl. Cut the boiled chicken fillet into pieces (about 3 cm in size), place the chicken in the prepared sauce and mix well. Cover and place the satsivi in the refrigerator overnight. Before serving, mix the chicken fillet well with the sauce again and serve. Garnish chicken satsivi with cilantro and walnut halves.
Постепенно добавьте оставшийся куриный бульон (должен получиться жидкий ореховый соус). Перелейте соус в большую миску. Отварное куриное филе порежьте кусочками (размером примерно 3 см), выложите курицу в приготовленный соус и хорошо перемешайте. Накройте и поместите сациви в холодильник на ночь. Перед подачей куриное филе снова хорошо перемешайте с соусом и подавайте. Украсьте сациви из курицы кинзой и половинками грецкого ореха.
Serve satsivi chilled, complementing it with herbs and seasonings to your taste.
Подавайте сациви охлажденным, дополняя его зеленью и приправами на ваш вкус.