List all foods by weight. Prepare the dishes for the dough. Peel the potatoes and cook in salted water for 20 minutes. Grate the cheese.
Выставьте под рукой все продукты по весу. Приготовьте посуду для теста. Картофель очистите и варите в подсоленной воде 20 минут. Сыр натрите на терке.
Mash the potatoes and let them cool completely. Add half the grated cheese, flour and salt to it. Knead the dough.
Картофель разомните и дайте ему полностью остыть. Добавьте в него половину тертого сыра, муку и соль. Замесите тесто.
Roll out the dough into a layer 0.5 cm thick. Cut into triangular sectors. Top each with a pinch of grated cheese and roll into bagel shapes. Fry in a saucepan with plenty of vegetable oil in batches. Place the finished bagels on a paper napkin to absorb excess oil.
Раскатайте тесто в пласт толщиной 0,5 см. Нарежьте на треугольные секторы. Положите на каждый щепотку тертого сыра и заверните в форме рогаликов. Жарьте в сотейнике с большим количеством растительного масла порциями. Готовые рогалики выкладывайте на бумажную салфетку, чтобы впиталось лишнее масло.
Serve bagels in portions on a plate. Add a spoonful of any sauce. Garnish with a sprig of parsley. Arrange sliced tomatoes or sweet peppers.
Подавайте рогалики порционно на тарелке. Положите ложку любого соуса. Украсьте веточкой петрушки. Разложите нарезку из помидор или сладкого перца.