Prepare all the products and place them on the table according to the list. Sift the flour. Grind the nuts to a crumb size of your choice.
Приготовьте все продукты, выставьте их на стол по списку. Муку просейте. Орехи измельчите до размера крошки на ваш вкус.
Grate the margarine on a coarse grater and add it to the flour along with salt. Grind the mixture to fine crumbs. Then add cold sour cream and vanillin, knead the dough. Wrap it in film and refrigerate for several hours or even overnight.
Маргарин натрите на крупной терке и добавьте его в муку вместе солью. Перетрите смесь до мелкой крошки. Затем добавьте холодную сметану и ванилин, замесите тесто. Заверните его в пленку и поставьте в холодильник на несколько часов или даже на ночь.
Mix nuts with sugar, add them to jam or jam. Divide the dough into equal parts (about 8 balls). Roll each into a circle and divide into 6 triangular sectors. Place the filling on the wide part of each and wrap to the thin edge.
Перемешайте орехи с сахаром, добавьте их в повидло или варенье. Тесто разделите на равные части (примерно 8 шариков). Раскатайте каждый в круг и поделите на 6 треугольных секторов. На широкую часть каждого выложите начинку и заверните к тонкому краю.
Place the bagels on a baking sheet lined with parchment paper and bake at 180 degrees until done.
Сложите рогалики на выстеленный пергаментной бумагой противень и выпекайте при температуре 180 градусов до готовности.
Sprinkle the finished bagels with powdered sugar. Serve tea or compote. Garnish with dried fruits or candied fruits.
Готовые рогалики посыпьте сахарной пудрой. Подайте чай или компот. Украсьте сухофруктами или цукатами.