Mix sifted flour, salt, baking powder and vanilla sugar in a separate container in advance.
Заранее смешайте в отдельной емкости просеянную муку, соль, разрыхлитель и ванильный сахар.
Beat butter with powdered sugar in a blender. Add sour cream. Add the dry mixture to the butter and knead well. Wrap the dough in cling film and place in the refrigerator for 20 minutes.
Взбейте блендером сливочное масло с сахарной пудрой. Добавьте сметану. Добавьте сухую смесь к сливочному маслу и хорошо вымесите. Тесто обверните пищевой пленкой и положите в холодильник на 20 минут.
Prepare the filling: rinse the raisins, then scald with boiling water for a few minutes and pass through a meat grinder. Divide the dough into three parts. Roll each into a thin circle and divide into 8 parts. Place the filling on the wide part and roll into bagels. Bake in an oven preheated to 200-210 degrees, 15-20 minutes until golden brown.
Приготовьте начинку: изюм промойте, затем ошпарьте кипятком на несколько минут и перепустите через мясорубку. Тесто разделите на три части. Раскатайте каждую в тонкий круг и разделите на 8 частей. На широкую часть положите начинку и скатайте рогалики. Выпекайте в заранее разогретой до 200-210 градусов духовке, 15-20 минут до золотистого цвета.
Dust the bagels with powdered sugar and serve with a cup of hot, strong tea.
Посыпьте рогалики сахарной пудрой и подавайте вместе с чашкой горячего, крепкого чая.