Warm the milk to room temperature. Sift the flour several times.
Подогрейте молоко до комнатной температуры. Просейте несколько раз муку.
Grind the eggs with sugar, vanilla, a pinch of salt and butter. Pour in warm milk and add compressed yeast. Mix everything thoroughly. Add flour. Knead the dough for 10 minutes. Leave it to rise for 1-2 hours.
Разотрите яйца с сахаром, ванилином, щепоткой соли и сливочным маслом. Влейте теплое молоко и всыпьте прессованные дрожжи. Все тщательно перемешайте. Всыпьте муку. Вымешивайте тесто в течение 10 мин. Оставьте его подходить на 1-2 часа.
Prepare the filling. To do this, pour the frozen cherries into a saucepan. Add sugar, cinnamon, and butter there. Cook until sugar dissolves. Dissolve the starch in 30 ml of water and pour into the boiling cherries. Stir and cool.
Приготовьте начинку. Для этого высыпьте замороженную вишню в сотейник. Туда же добавьте сахар, корицу, положите сливочное масло. Варите до растворения сахара. Разведите крахмал в 30 мл воды и влейте в кипящую вишню. Перемешайте и охладите.
Divide the dough into portions. Roll each into rectangles. Place the filling on each of them and roll into a bagel. Brush with beaten yolk and leave to stand for 25 minutes. Bake for 20-25 minutes at 180 °C
Тесто разделите на порционные кусочки. Раскатайте каждый на прямоугольники. На каждый из них положите начинку и сверните в рогалик. Смажьте взбитым желтком и оставьте постоять на 25 мин. Выпекайте 20-25 минут при температуре 180 °C
Serve bagels dusted with powdered sugar for tea.
Подавайте рогалики, присыпанные сахарной пудрой к чаю.