Measure and weigh the ingredients for the gingerbread cookies. Prepare the dishes in which you will cook. Sift the flour. Wash and dry the lemon.
Отмерьте и отвесьте продукты на пряники. Приготовьте посуду, в которой будете готовить. Муку просейте. Лимон помойте и обсушите.
Melt honey with sugar to 60 degrees, grind almonds and candied fruits and combine them with flour. Add cherry liqueur and knead the dough. Place it in the refrigerator overnight.
Мед растопите с сахаром до 60 градусов, размельчите миндаль и цукаты и соедините их с мукой. Добавьте вишневую настойку и замесите тесто. Отправьте его на ночь в холодильник.
Roll out the dough to about 1 cm thick, squeeze out shapes of your choice - circles, rectangles or triangles. Place them on a parchment lined baking sheet. Bake in the oven for 20 minutes at 180 degrees.
Раскатайте тесто толщиной около 1 см, выдавите из него фигуры по вашему вкусу – кружочки, прямоугольники или треугольники. Положите их на противень с пергаментом. Выпекайте в духовке 20 минут при температуре 180 градусов.
Sprinkle the gingerbread cookies on a platter with chocolate chips or crushed nuts. Add grape berries and a mint leaf. Apply the pattern with chocolate icing.
Пряники на блюде посыпьте шоколадной крошкой или дробленными орехами. Положите виноградные ягоды, листик мяты. Нанесите узор шоколадной глазурью.