Prepare all the products according to the list, measure and weigh. Wash and dry the raisins, remove excess impurities.
Приготовьте все продукты по списку, отмеряйте и отвесьте. Изюм помойте и обсушите, удалите лишние примеси.
Mix sugar with half the flour. Pour warm water into them and stir well. At this stage, a liquid dough is obtained.
Смешайте сахар с половиной муки. Влейте к ним теплую воду и хорошо размешайте. На данном этапе получается жидкое тесто.
Add butter, baking powder, raisins to the dough, stir. Then add the remaining flour and knead the dough.
Добавьте в тесто сливочное масло, разрыхлитель, изюм, размешайте. Затем досыпьте оставшуюся муку и вымесите тесто.
Shape the gingerbread into balls. Place them on a baking sheet lined with parchment and bake in the oven preheated to 180 degrees for 15-20 minutes.
Сформируйте пряники в виде шариков. Переместите их на противень, застеленный пергаментом, и отправьте выпекаться в духовку, разогретую до 180 градусов на 15-20 минут.
Serve the finished gingerbread cookies on a white dish for contrast. Sprinkle them with powder. Apply a pattern on top with chocolate glaze. Place a handful of bright berries and serve tea.
Готовые пряники подайте для контраста на белом блюде. Присыпьте их пудрой. Сверху нанесите узор шоколадной глазурью. Положите горсть ярких ягод, подайте чай.