Wash and peel the champignons, grate the mozzarella on a fine grater. Turn on the oven so that by the time of baking it has already warmed up to 220°C.
Вымойте и очистите шампиньоны, натрите моцареллу на мелкой терке. Включите духовку, чтобы к моменту выпекания она уже разогрелась до 220°C.
Sift flour and salt into a separate deep container, make a hole in it, pour the yeast mixture and the remaining water into it and start kneading the dough. When smooth, add some of the butter and knead for about 10 minutes until the dough is smooth and elastic.
В отдельную глубокую емкость просейте горкой муку с солью, сделайте в ней углубление, влейте в него дрожжевую смесь, оставшуюся воду и начните замешивать тесто. Когда оно станет однородным, влейте часть масла и вымешивайте еще около 10 минут, пока тесто не станет гладким и эластичным.
Form the dough into a ball, brush with the remaining oil and cover the container with the dough with cling film. Leave in a warm place for 1 hour until doubled in volume.
Сформируйте из теста шар, смажьте оставшимся маслом и затяните емкость с тестом пищевой пленкой. Оставьте в теплом месте на 1 час до увеличения в объеме в 2 раза.
Place the dough on a floured work surface and knead lightly. Roll out into a thin cake with a diameter of 25-30 cm and place on a baking sheet lined with baking paper.
Выложите тесто на рабочую поверхность, подпыленную мукой, и слегка вымесите. Раскатайте в тонкую лепешку диаметром 25-30 см и переложите на противень, застеленный бумагой для выпечки.
Brush the base with tomato sauce, add mushrooms, cut into thin slices, sprinkle everything with cheese, oregano and drizzle with olive oil.
Смажьте основу томатным соусом, выложите грибы, нарезанные тонкими ломтиками, присыпьте все сыром, орегано и сбрызните оливковым маслом.
Bake the pizza for 10-15 minutes, then cut into portions and serve.
Выпекайте пиццу 10-15 минут, затем нарежьте на порции и подавайте.