Measure all products according to the recipe. Remove them from the refrigerator to let them sit at room temperature. Remove juice from cherries and mix with sugar. Prepare a bowl for kneading the dough.
Отмерьте все продукты по рецептуре. Извлеките их из холодильника, чтобы они постояли при комнатной температуре. Из вишни удалите сок и перемешайте с сахаром. Приготовьте посуду для замешивания теста.
Dissolve the yeast in warm water with a spoonful of sugar. Stir and leave in a warm place for 10-15 minutes. Then add warm milk, vanillin, egg, softened butter, the rest of the flour and knead the dough. Let it sit for 30 minutes to rise.
Распустите дрожжи в теплой воде с добавлением ложки сахара. Перемешайте и оставьте в теплом месте на 10-15 минут. Затем добавьте теплое молоко, ванилин, яйцо, размягченное масло, остальную муку и замесите тесто. Дайте ему постоять минут 30 для подъема.
Roll out the dough into a layer. Use a glass or cup to cut out circles. Place a spoonful of cherries and sugar in the middle of each, cover with another circle and seal.
Тесто раскатайте в пласт. Стаканом или чашкой вырежьте кружочки. В средину каждого положите ложку вишни с сахаром, накройте другим кружочком, защепите.
Fry the donuts in a frying pan with vegetable oil on both sides. Determine readiness by its beautiful rosy color.
Пончики жарьте в сковороде с растительным маслом с обеих сторон. Готовность определяйте по красивому румяному цвету.
Dust the donuts with powder and serve. Top each with a cherry. Garnish with a sprig of mint, fresh berries or dried fruit.
Посыпьте пончики пудрой и подавайте на стол. Сверху на каждый положите вишенку. Украсьте веточкой мяты, свежими ягодами или сухофруктами.