Wash the pears thoroughly and cut into arbitrary pieces. It is better not to remove the peel.
Груши тщательно промойте, нарежьте произвольными кусочками. Кожуру лучше не снимать.
Twist the pear in a meat grinder, or chop using a blender. Place on low heat to simmer for about 1-1.5 hours. After 40 minutes, add sugar, mix everything and continue boiling. When the puree thickens a little and the liquid changes, remove from heat.
Перекрутите грушу на мясорубке, или измельчите с помощью блендера. Поставьте на медленный огонь увариваться примерно на 1-1.5 часа. Через 40 минут добавьте сахар, все перемешайте и продолжайте уваривать. Когда пюре немного загустеет и изменится жидкость, снимите с огня.
Place baking paper on a baking sheet. Place puree on paper in a thin layer, no more than 0.5 cm. Place in an oven preheated to 90C for a while, depending on your oven. It may take from 40 minutes to 6 hours. You can use the convection mode if you have an electric oven. If you have a gas oven, you can open the door slightly to allow air to circulate.
На противень уложите бумагу для выпечки. На бумагу выложите тонким слоем, не более 0.5 см, пюре. Поставьте в разогретую до 90С духовку на некоторое время, в зависимости от вашей духовке. Может понадобится от 40 минут до 6 часов. Можно использовать режим конвекции, если у вас электрическая духовка. Если у вас газовая духовка, можно приоткрыть дверцу, чтобы воздух циркулировал.
Serve pastila with pear as an independent dessert, or use it as an addition to tea.
Подавайте пастилу с грушей в качестве самостоятельного десерта, или используйте как дополнение к чаю.