Prepare and weigh out the required amount of sugar and apricot. Wash and sort the fruits. Remove spoiled fruits and remove seeds. Prepare the dishes in which the future marshmallow will be cooked.
Приготовьте и отвесьте нужное количество сахара и абрикос. Фрукты помойте и переберите. Удалите подпорченные плоды и выньте косточки. Приготовьте посуду, в которой будет вариться будущая пастила.
Pass the apricots through a meat grinder or chop with a blender. Add sugar and thickener to the resulting puree and mix. Simmer over low heat for about 60 minutes until the mixture reduces slightly.
Абрикосы пропустить через мясорубку или измельчите блендером. Добавьте к полученному пюре сахар и загуститель, перемешайте. Поставьте варить на медленный огонь при мерно на 60 минут, чтобы смесь немного уварилась.
Cover a baking sheet with parchment. Pour the boiled apricots onto it. Place in the oven and keep there for 6-7 hours at a temperature of 80-85 degrees.
Противень застелите пергаментом. На него вылейте проваренные абрикосы. Переместите в духовку и держите там 6-7 часов при температуре 80-85 градусов.
Serve the pastille with tea on a flat plate. Roll it up and cut it into short curls or logs. Tie them with food string or fold them into logs. Garnish with mint, nuts, pomegranate seeds.
Пастилу подайте к чаю на плоской тарелке. Сверните ее в рулет и нарежьте в виде коротких завитков или поленец. Свяжите их пищевой ниткой или сложите в виде бревнышек. Украсьте мятой, орехами, зернами граната.