Prepare the octopus and other ingredients and spices. Peel the onions and garlic and wash them. Wash and dry the basil leaves. Open the wine. Prepare the dishes in which you will marinate the octopuses.
Приготовьте осьминогов и остальные продукты и специи. Очистите лук и чеснок, помойте их. Листья базилика помойте и обсушите. Откройте вино. Приготовьте посуду, в которой будете мариновать осьминогов.
Chop the onion and garlic. Tear the basil leaves with your hands. Pour wine and soy sauce into a bowl. Add onion, garlic, cloves and basil to them. Place the octopus in the marinade, stir, cover and leave to marinate for a while.
Лук и чеснок измельчите. Листья базилика порвите руками. В миску влейте вино и соевый соус. Добавьте в к ним лук, чеснок, гвоздику и базилик. Положите в маринад осьминогов, перемешайте, накройте и оставьте мариноваться на некоторое время.
Prepare the coals until they are white. Drain the octopuses in a colander and reserve the marinade. Place the octopuses on a greased grate and cook over the coals for 4-5 minutes, basting frequently with the marinade.
Подготовьте угли до состояния белых. Осьминогов откиньте на дуршлаг, маринад сохраните. Выложите осьминогов на смазанную маслом решетку и готовьте на углях 4-5 минут, часто сбрызгивая маринадом.
Serve the octopus hot. Make curly slices of cucumbers and tomatoes. Arrange it in the form of a red flower and green leaves. Serve a glass of dry wine.
Осьминоги подавайте в горячем виде. Сделайте фигурную нарезку из огурцов и помидор. Уложите ее в виде красного цветка и зеленых листьев. Подайте бокал сухого вина.