Recipes / Delicious octopus and squid with olives and vegetables Вкусные осьминоги и кальмары с маслинами и овощами
Octopus and squid contain everything necessary, including rare microelements, a set of many vitamins, protein, omega-3 and zinc. Dishes made from them are irreplaceable in the diet. Plus, they're delicious. In this case, the addition of basil, olives, cucumber, lemon juice and soy sauce improves their taste and aroma, allowing this dish to be served on a festive table.
Осьминоги и кальмары содержат все необходимые элементы, включая редкие микроэлементы, большой набор витаминов, белок, омега-3 и цинк. Блюда из них незаменимы в рационе и к тому же вкусны. В данном случае добавление базилика, маслин, огурца, лимонного сока и соевого соуса усиливает вкусовые качества и аромат, что позволяет подать такое блюдо и на праздничный стол.
Steps / Шаги:
Prepare seafood. Thaw the squid. Wash and dry the lettuce leaves, basil, and cucumber. Prepare the remaining products according to the list and weight.
Приготовьте морепродукты. Кальмаров разморозьте. Листья салата, базилик, огурец помойте и обсушите. Приготовьте остальные продукты по списку и весу.
Cut the squid into rings or pieces. Sprinkle with soy sauce and lemon juice. Season with salt and pepper and leave to marinate for 10 minutes. Then fry with the octopus in vegetable oil for 3 minutes.
Кальмара нарежьте на колечки или кусочки. Полейте соевым соусом и лимонным соком. Посолите, поперчите и оставьте мариноваться 10 минут. Затем вместе с осьминогами обжарьте на растительном масле 3 минуты.
Place octopus and squid on a plate. Tear the lettuce and basil leaves with your hands and place on top of the seafood. Add to them a cucumber cut into strips and mugs of olives. Season with soy sauce and olive oil. Stir and serve.
Осьминогов и кальмаров положите на блюдо. Нарвите листья салата и базилика руками и выложите на морепродукты. Добавьте к ним нарезанный соломкой огурец и кружки маслин. Заправьте соевым соусом и оливковым маслом. Перемешайте и подавайте к столу.
Serve the squid and octopus on a platter garnished with lettuce. Add a slice of lemon. Garnish with juicy colored vegetables of your choice.
Кальмаров и осьминогов подавайте на блюде, украшенном листьями салата. Положите дольку лимона. Украсьте сочными по цвету овощами на ваш вкус.