Weigh and measure all foods. Pour boiling water over raisins and drain. Wash the rice.
Взвесьте и отмеряйте все продукты. Изюм обдайте кипятком и слейте воду. Рис помойте.
Boil the rice for 3 minutes in a small amount of water (200 ml). Then drain in a colander and rinse with cold water. Place in a saucepan, add water and cook until tender. Then drain in a colander, let the water drain and place in a deep container.
Рис проварите 3 минуты в небольшом количестве воды (200 мл). Затем откиньте на дуршлаг и промойте холодной водой. Переложите в кастрюлю, залейте водой и варите до готовности. Затем откиньте на дуршлаг, дайте стечь воде и выложите в глубокую емкость.
Add raisins to rice. Cut candied fruits and nuts into pieces and also add to rice. Pour in the honey and water syrup and stir.
Изюм добавьте к рису. Цукаты и орехи нарежьте на кусочки и также отправьте к рису. Полейте сиропом из меда и воды и перемешайте.
Place the kutya in a deep plate. Top with colorful candied fruits. Cover the perimeter with candied lemon or orange peel. Lay out the nuts in a pattern around the kutya.
Кутью выложите в глубокую тарелку. Сверху украсьте разноцветными цукатами. По периметру обложите лимонными или апельсиновыми цукатами. По кутье выложите узором орехи.