Weigh out required quantities of all ingredients. Wash and dry the apples. Wash the lemon. Separate the whites from the yolks.
Отвесьте требуемое количество всех ингредиентов. Яблоки помойте и обсушите. Лимон помойте. Отделите белки от желтков.
Prepare the dough. First, grind the soft butter with sugar and vanilla, beat with a mixer, gradually adding one yolk at a time. Add baking powder, stir and refrigerate for 10-15 minutes. Then roll out evenly, place in a layer on the bottom of the mold and place in an oven preheated to 200 degrees for 10 minutes.
Приготовьте тесто. Сначала разотрите мягкое масло с сахаром и ванилью, взбейте миксером, постепенно добавляя по одному желтку. Всыпьте разрыхлитель, размешайте и отправьте в холодильник на 10-15 минут. Затем раскатайте равномерно, уложите пластом на дно формы и отправьте в разогретую до 200 градусов духовку на 10 минут.
While the cake is baking, peel and cut the apples into thin slices, and also make a curd mass from cottage cheese, zest, sugar and semolina. Place the whites in the refrigerator for 15 minutes.
Пока корж выпекается, очистите и нарежьте тонкими дольками яблоки, а также сделайте из творога, цедры, сахара и манной крупы творожную массу. Белки отправьте в холодильник на 15 минут.
Remove the crust from the oven, place it on it and smooth out the curd filling. Place apple slices on top of it in an even layer. Place the pie in the oven for another 20-25 minutes.
Извлеките корж из духовки, выложите на него и разровняйте творожную начинку. Поверх нее выложите ровным слоем дольки яблок. Отправьте пирог в духовку еще на 20-25 минут.
Beat the whites into a strong foam, adding sugar in three additions. Remove the pie from the oven and place the egg white mixture on top of the apples. Flatten lightly and return to oven until top is browned to the color of Jerusalem Stone.
Белки взбейте в крепкую пену, добавляя в три приема сахар. Пирог извлеките из духовки и поверх яблок выложите белковую массу. Слегка разровняйте и возвратите в духовку, пока верх не зарумянится до цвета Иерусалимского камня.
Serve the cake in portions with tea or coffee. Apply the design with light caramel. Add a handful of berries or pomegranate. Garnish with nuts or mint leaves.
Торт подайте порционными кусками к чаю или кофе. Нанесите рисунок светлой карамелью. Положите горсть ягод или граната. Украсьте орехами или листьями мяты.