Weigh and measure bulk and liquid products. Check nuts, seeds and dried fruits for any unwanted contaminants and remove them.
Взвесьте и отмерьте сыпучие и жидкие продукты. Проверьте орехи, семена и сухофрукты на наличие ненужных примесей и удалите их.
Cut the figs and dried apricots into cubes. Crush the nuts with a rolling pin or grind in a blender.
Нарежьте инжир и курагу кубиками. Орехи раздробите скалкой или измельчите в блендере.
Prepare a mixture of two proteins, honey and olive oil, beat them. Add oats, walnuts, almonds and pumpkin seeds. Stir and place in a frying pan or baking tray and dry for about 30 minutes, stirring occasionally, until nicely golden brown. Let cool.
Приготовьте смесь из двух белков, меда и оливкового масла, взбейте их. Добавьте овсянку, грецкие орехи, миндаль и тыквенные семечки. Перемешайте и выложите на сковородку или противень и сушите примерно 30 минут, периодически помешивая, до красивого золотистого цвета. Дайте остыть.
Add dried cranberries, dried cherries, figs and dried apricots to the cooled mass, stir. Store in a jar or container in a dry, dark place.
Добавьте к остывшей массе сушеную клюкву, вяленую вишню, инжир и курагу, перемешайте. Храните в банке или контейнере в сухом, темном месте.
When serving granola with honey and dried fruits, add milk, kefir, yogurt or fermented baked milk to taste. Garnish with nuts, fresh or dried fruit.
При подаче гранолу с медом и сухофруктами залейте по вкусу молоком, кефиром, йогуртом или ряженкой. Украсьте орехами, свежими или вялеными фруктами.