Clean the meat, wash it and grind it together with the lard in a meat grinder. Peel and wash the onions and garlic. Wash the parsley. Steam rice and grape leaves with boiling water.
Мясо зачистите, помойте и вместе с салом прокрутите на мясорубке. Очистите и помойте лук и чеснок. Помойте петрушку. Пропарьте кипятком рис и листья винограда.
Chop the onion and lightly fry in butter and vegetable oil, add all the seasonings to it. Add rice to minced meat with onion, parsley and salt. Stir.
Лук нарежьте и слегка поджарьте на сливочном и растительном масле, добавьте в него все приправы. Рис добавьте в фарш с луком, петрушкой и солью. Перемешайте.
Carefully wrap the minced meat in leaves, as shown in the photo. Place the minced meat on the matte side of the sheet.
Аккуратно заверните фарш в листья, как показано на фото. Фарш кладите на матовую сторону листа.
Place the dolma in a saucepan and fill it with water. Simmer for 60 minutes until the leaves are soft. Also make the sauce. To do this, bake the garlic in foil in the oven. Then mix it with sour cream, salt, pepper, and chopped parsley.
Сложите долму в кастрюлю, залейте водой. Варите 60 минут до мягкости листьев. Также сделайте соус. Для этого запеките в фольге в духовке чеснок. Затем смешайте его со сметаной, солью, перцем, рубленой петрушкой.
Place the dolma on a serving plate. Place a rosette with sauce nearby. Garnish the dish with herbs of your choice. Use sliced vegetables for decoration.
Долму выложите в порционную тарелку. Рядом положите розетку с соусом. Украсьте блюдо зеленью на ваш выбор. Для украшения используйте нарезку из овощей.