Peel and wash the carrots and onions. Pour boiling water over rice for 10 minutes. Wash young grape leaves, pinch off the cuttings and scald with boiling water until the color changes.
Очистите и помойте морковь и лук. Залейте кипятком рис на 10 минут. Молодые виноградные листья помойте, отщипните черенки и ошпарьте кипятком до изменения цвета.
Pass the beef and pork through a meat grinder along with onions. Add rice, salt, pepper and herbs to the minced meat, stir.
Говядину и свинину пропустите через мясорубку вместе с луком. Добавьте в фарш рис, соль, перец и травы, перемешайте.
Place a few grape leaves on the bottom of the cast iron. Wrap the finished mixture in grape leaves and place the dolma in a cast iron pot.
Несколько листьев винограда постелите на дно чугунка. Заворачивайте готовую смесь в виноградные листья и укладывайте долму в чугунок.
Sprinkle diced onions and grated carrots on top. Put the tomato paste and add a small amount of water. Place the cast iron with dolma on the stove. Simmer with the lid closed for 40 minutes over low heat.
Посыпьте сверху луком, порезанным кубиками, и натертой морковью. Положите томатную пасту и добавьте небольшое количество воды. Поставьте чугунок с долмой на плиту. Тушите с закрытой крышкой 40 минут на маленьком огне.
Serve dolma with sour cream. Decorate the dish with herbs. Serve chopped vegetables.
Подавайте долму со сметаной. Украсьте блюдо зеленью. Подайте нарезку овощей.