Wash and peel the potatoes. Peel and wash the onion. Measure out your food.
Помойте и очистите от кожуры картофель. Лук очистите и помойте. Отмерьте продукты.
Grate the potatoes on a coarse (medium) grater. Add eggs, flour, thinly sliced onion, and salt to it. Mix everything until smooth.
Натрите картофель на крупной (средней) терке. Добавьте к нему яйца, муку, лук, нарезанный тонкой соломкой, соль. Все перемешайте до однородной массы.
Pour some oil into the frying pan. Place pancakes on the pan with a spoon, forming small pancakes. Fry on both sides. If liquid forms in the bowl, remove it with a spoon.
На сковороду налейте немного масла. Деруны выложите на сковороду ложкой, формируя небольшие оладьи. Обжарьте с двух сторон. Если в миске будет образовываться жидкость, удалите ее ложкой.
Serve potato pancakes with sour cream. Add herbs to it to taste. To enhance the taste, add garlic sauce based on sour cream or unsweetened yogurt.
Подавайте деруны со сметаной. Добавьте к ней зелень по вкусу. Для усиления вкуса поставьте чесночный соус на основе сметаны или несладкого йогурта.