Prepare warm water, flour, yeast. Measure out the required amount of vegetable oil and butter.
Приготовьте теплую воду, муку, дрожжи. Отмерьте нужное количество растительного и сливочного масла.
Dissolve yeast with water and salt. Then make a funnel in the flour and pour in the yeast mixture first, then the butter and vegetable oil. Knead a dough that is elastic and does not stick to your hands. Set aside for 60 minutes to let it rise.
Дрожжи разведите с водой и солью. Затем сделайте воронку в муке и налейте сначала дрожжевую смесь, потом сливочное и растительное масло. Замесите эластичное и не прилипающее к рукам тесто. Отставьте на 60 минут, чтобы оно подошло.
Roll out the dough into a thin layer, sprinkle with herbs de Provence, cut long strips, fold them in half and twist them like a spiral.
Раскатайте тесто в тонкий пласт, посыпьте прованскими травами, нарежьте длинные полоски, сложите их вдвое и закрутите, как спираль.
Bake the grissini in an oven preheated to 200 degrees for 20-30 minutes until they become a beautiful golden color.
Отправьте выпекаться гриссини в разогретую до 200 градусов духовку на 20-30 минут, чтобы они стали красивого золотистого цвета.
Place the finished grissini in a large, beautiful transparent glass. Serve them with sliced vegetables or fruits. Place sliced hard cheese or thin slices of ham on a saucer.
Готовые гриссини выложите в большой красивый прозрачный стакан. Подайте к ним нарезку из овощей или фруктов. Выложите на блюдце нарезанный твердый сыр или тонкие слайсы ветчины.