Rinse the peas thoroughly several times until the water runs clear, cover them with water and leave for 1 hour.
Тщательно промойте горох несколько раз, пока вода не станет прозрачной, залейте его водой и оставьте на 1 час.
Pour about 3 liters of water into the pan, add the smoked ribs, cook them over medium heat for about 30 minutes, then add the peas and cook for about 30 minutes over medium heat.
Залейте в кастрюлю около 3-х литров воды, добавьте копченые ребра, варите их на среднем огне около 30 минут, затем всыпьте горох и варите еще около 30 минут на среднем огне.
Peel the onions and carrots, cut the onions into cubes and grate the carrots, then heat the pan and fry the vegetables for no more than 10 minutes. Finely chop the tomatoes, add them to the pan, reduce the heat and simmer for about 10 minutes.
Очистите лук и морковь, лук порежьте кубиками, а морковь натрите на терке, затем разогрейте сковороду и обжарьте овощи, не более 10 минут. Мелко порежьте помидоры, добавьте их на сковороду, уменьшите огонь и томите еще около 10 минут.
Peel the potatoes, cut into small pieces and add to the pan. Add the fried vegetables to the pan and cook for about 15 minutes. Salt, pepper, add garlic, and finely chopped brisket. Turn off the heat and let stand for about 10 minutes.
Картофель очистите, порежьте на небольшие кусочки и добавьте в кастрюлю. Обжаренные овощи также добавьте в кастрюлю и варите около 15 минут. Посолите, поперчите, добавьте чеснок, и мелко нарезанную грудинку. Выключите огонь и дайте постоять около 10 минут.
Serve the soup with croutons, sour cream and finely chopped herbs. This soup is especially good when still hot.
Подавайте суп вместе с гренками, сметаной и мелко рубленной зеленью. Особенно хорош такой суп еще горячим.