Prepare all ingredients. Thaw and rinse the breast fillet. Wash the apples and preheat the oven to 180 C.
Подготовьте все ингредиенты. Разморозьте и промойте филе грудки. Помойте яблоки и поставьте духовку на разогрев до 180 С.
Prepare a clean cutting board. Thinly slice the cheese and apples, then partially slice the chicken breast fillet into medium-sized pieces of equal thickness. The bottom of the fillet should remain whole and not cut through.
Подготовьте чистую разделочную доску. Нарежьте тонкими ломтиками сыр и яблоки, затем не до конца прорежьте филе куриной грудки кусочками среднего размера и одинаковой толщины. В нижней части филе должно остаться цельным и не прорезанным.
Prepare a baking dish. Grease it with vegetable oil and place chicken breast fillet there. Season the chicken evenly with salt and pepper to taste, and add seasoning on top. Place thin apple slices in the slots.
Подготовьте форму для запекания. Смажьте ее растительным маслом и выложите туда филе куриной грудки. Равномерно посолите и поперчите курицу на вкус, сверху добавьте приправу. В прорези выложите тонкие дольки яблок.
Generously coat the chicken fillet with sour cream. If desired, sour cream can be replaced with mayonnaise. Place thinly sliced cheese on top.
Обильно смажьте куриное филе сметаной. При желании сметану можно заменить на майонез. Сверху выложите тонконарезанные ломтики сыра.
Place the pan in an oven preheated to 180 C and bake the chicken for 40 minutes. Sour cream and cheese should form a crispy golden crust on the chicken breast fillet!
Поставьте форму в разогретую до 180 С духовку и выпекайте курицу 40 минут. Сметана и сыр должны стать хрустящей золотистой корочкой на филе куриной грудки!
Place the chicken breast and apples on a nice plate. Sprinkle the dish with finely chopped herbs. Serve the chicken at the dinner table. Bon appetit!
Выложите куриную грудку с яблоками на красивую тарелку. Посыпьте блюдо мелконарезанной зеленью. Подавайте курицу к обеденному столу. Приятного аппетита!