Rinse the chickpeas, add water at room temperature in a ratio of 1:4 and leave to soak for 4 hours. Peel the onions and garlic. Prepare the remaining ingredients.
Промойте нут, залейте водой комнатной температуры в соотношении 1:4 и оставьте на 4 часа вымачиваться. Очистите репчатый лук и чеснок. Подготовьте остальные ингредиенты.
Chop the garlic into small pieces.
Нарежьте чеснок на небольшие кусочки.
Finely chop the onion.
Мелко нарежьте репчатый лук.
Drain the chickpeas. Place it in a tall measuring cup. Add garlic, onion, spices, salt and baking powder.
С нута слейте воду. Выложите его в высокий мерный стакан. Добавьте чеснок, лук, специи, соль и разрыхлитель.
Grind everything with an immersion blender until smooth.
Измельчите все погружным блендером до состояния однородного пюре.
Roll the pea mixture into small balls and bread them in breadcrumbs.
Скатайте из гороховой массы небольшие шарики и запанируйте в сухарях.
Heat the vegetable oil to 190 °C, reduce the heat. Fry the falafel for 1-2 minutes until golden brown.
Разогрейте растительное масло до 190 °С, убавьте огонь. Обжарьте фалафель в течение 1-2 минут до румяной корочки.
Place falafel on paper towels to remove excess oil.
Выложите фалафель на бумажные полотенца, чтобы убрать излишки масла.
Serve falafel on lettuce leaves with bell peppers. Pour the sauce over the dish. Bon appetit!
Подайте фалафель на листьях салата с болгарским перцем. Полейте блюдо соусом. Приятного аппетита!
Sprinkle falafel with sesame seeds and thinly sliced green onions.
Посыпьте фалафель кунжутом и тонко нарезанным зеленым луком.