Peel the potatoes and cut into thin slices. Rinse the chicken fillet thoroughly. Prepare the garlic.
Очистите картофель и нарежьте тонкими кружочками. Куриное филе тщательно промойте. Подготовьте чеснок.
Cut the fillet into small pieces, add salt and spices to taste, fry in a frying pan in butter until golden brown. Next, grease a baking dish with oil and squeeze in a couple of cloves of garlic.
Филе нарежьте на небольшие кусочки, добавьте соль, специи по вкусу, обжарьте на сковороде в сливочном масле до золотистой корочки. Далее смажьте форму для запекания маслом и выдавите пару зубчиков чеснока.
Mix the cream with 50 grams of butter, add grated Parmesan. Place half of the potatoes in an even layer, add a little salt on top, pour half of the prepared sauce, then evenly lay out the fried fillet, and another layer of potatoes. Pour in the rest of the sauce and sprinkle with cheese.
Сливки перемешайте с 50 граммами масла, добавьте натертый пармезан. Выложите половину картофеля равномерным слоем, сверху немного посолите, залейте половиной подготовленного соуса, затем равномерно выложите обжаренное филе, и снова слой картофеля. Залейте остатками соуса и посыпьте сыром.
Cover with foil and place in the oven for 1 hour. 15 minutes before cooking, remove the foil to allow excess liquid to evaporate and the cheese to brown.
Накройте фольгой и отправьте в духовку на 1 час. За 15минут до готовности снимите фольгу, чтобы лишняя жидкость испарилась, а сыр подрумянился.
Serve the gratin on a common platter, having previously cut it into portions, or for each person on a separate platter, garnished with sprigs of arugula or other greens you like.
Подавайте гратен на общем блюде, предварительно разрезав на порции, либо каждому на отдельном блюде, украсив веточками рукколы или другой понравившейся зелени.