Prepare ingredients for orange pie. Separate the whites from the yolks. Wash the fruit thoroughly in hot water. Using a fine grater, remove the zest from one side of the orange. From the other side, cut the zest into thin strips. Remove the white pulp. Cut the orange into medium pieces, remove the transparent films too. Tip: When cutting the zest, do not touch the white pulp - it imparts bitterness.
Подготовьте продукты для апельсинового пирога. Отделите белки от желтков. Фрукт тщательно помойте в горячей воде. С помощью мелкой терки с одной стороны апельсина снимите цедру. С другого бока срежьте цедру тонкой соломкой. Белую мякоть удалите. Нарежьте апельсин средними кусочками, прозрачные пленки тоже уберите. Совет: При срезке цедры не задевайте белую мякоть — она придает горечь.
Prepare biscuit dough. Place the whites in a separate bowl and put them in the refrigerator. Mix the yolks with half the sugar and beat until white. Add a pinch of salt to the whites. Beat with a mixer into a fluffy foam. Without stopping the process, gradually add the rest of the sugar and beat until it becomes a thick cream. Combine the whites with grated zest (leave the straws) and yolks. Sift the flour into the bowl with the eggs. Knead the dough. Add orange slices and stir.
Приготовьте бисквитное тесто. Белки сложите в отдельную миску и уберите в холодильник. Желтки смешайте с половиной сахара и взбейте до белого цвета. Добавьте в белки щепотку соли. Взбейте миксером в пышную пену. Не прекращая процесс, постепенно добавьте остальной сахар и взбейте до состояния густого крема. Соедините белки с натертой цедрой (соломку оставьте) и желтками. Просейте муку в чашу к яйцам. Замесите тесто. Добавьте кусочки апельсина, перемешайте.
Bake an orange pie. Grease a baking dish with vegetable oil. Transfer the dough and smooth it out on top. Bake at 180 degrees in the oven for 20-25 minutes until the top of the pie is light brown.
Запеките апельсиновый пирог. Форму для запекания смажьте растительным маслом. Переложите тесто, разровняйте сверху. Запекайте при 180 градусах в духовке 20-25 минут, пока верх пирога не станет светло-коричневым.
Sprinkle the finished baked goods with powdered sugar and decorate with orange zest straws. When the orange cake has cooled slightly, cut it into pieces and serve.
Готовую выпечку посыпьте сахарной пудрой и украсьте соломкой из цедры апельсина. Когда апельсиновый пирог немного остынет, нарежьте его на кусочки и подайте к столу.