Prepare ingredients for strawberry galettes. Sift the flour. Cool the water. Wash the strawberries, remove the stems, cut into medium pieces. Grate the cold butter on a coarse grater.
Подготовьте продукты для галет с клубникой. Муку просейте. Воду остудите. Клубнику помойте, удалите хвостики, нарежьте средними кусочками. Холодное сливочное масло натрите на крупной терке.
Prepare the dough. Combine flour and sugar. Add butter. Stir gently. Pour in ice water. Knead the dough, roll it into a ball, wrap it in film and put it in the refrigerator for 20 minutes.
Приготовьте тесто. Соедините муку с сахаром. Добавьте сливочное масло. Аккуратно перемешайте. Влейте ледяную воду. Замесите тесто, скатайте его в шар, заверните в пленку и уберите в холодильник на 20 минут.
Make a strawberry galette. Roll out the dough into a wide round layer with a diameter of approximately 33 cm. Using a strainer, sprinkle the middle with starch. The starch will retain strawberry juice, which can make the dough too wet. Place strawberries on top. Fold the edges of the pie toward the center, lightly covering some of the strawberries. Brush the dough with a little water. Sprinkle the edges with sugar. Bake at 180 degrees for 45 minutes.
Сделайте галету с клубникой. Раскатайте тесто в широкий круглый пласт диаметром примерно 33 см. С помощью ситечка середину обсыпьте крахмалом. Крахмал задержит клубничный сок, от которого тесто может излишне намокнуть. Выложите сверху клубнику. Края пирога подверните к центру, слегка прикрывая часть клубники. Немного смажьте тесто водой. Края посыпьте сахаром. Запекайте при 180 градусах 45 минут.
In France, it is customary to drink biscuits with cider. Serve strawberry biscuits with this drink or just tea.
Галеты во Франции принято запивать сидром. Подавайте галеты с клубникой с этим напитком или просто с чаем.